Achterhoek

Raad van State wijst bezwaren buurman tegen Stal Jachthuis in Winterswijk af

Stal Jachthuis.
Stal Jachthuis. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Sharon en Olaf Lobato kunnen verder met hun renovatieplannen voor Stal Jachthuis in Winterswijk. De bezwaren van een buurman met een hobbyschuur tegenover de manege, zijn door de Raad van State afgewezen.
De hoogste algemene bestuursrechter oordeelde woensdag dat de bezwaren van buurman Erik ten Hagen tegen de manege ongegrond zijn. Zo was er volgens Ten Hagen overlast van mestopslag bij de manege en geparkeerde auto's aan de Jachthuisweg. Bij de manege zijn vier parkeerplaatsen voor het aantal aanwezige stallen, zoals is voorgeschreven.

'Boel netjes maken'

Sharon Lobato erkende woensdag wel dat er voor een meerdaags evenement geen vergunning was aangevraagd. "Dat wisten we niet en dat gaan we vanaf nu wel doen", zei Lobato na de uitspraak bij de Raad van State. "Maar we kunnen nu aan de gang om de boel netjes te maken. Daar wilden we mee wachten tot de uitspraak er was, want dat kost veel geld en tijd."
Zo worden bij drie stallen de stoeptegels vervangen door een vloeistofdichte, betonnen vloer en een fundering. Ook staat er een nieuwe bodem in de rijbak op de planning. "We doen het stap voor stap", aldus Lobato.

Mediation door de gemeente

Bij de behandeling van de zaak bij de Raad van State stuurde de rechter aan op mediation door de gemeente in het burenconflict. "We hebben nog niets van de gemeente gehoord en ik weet niet of de buurman daar zin in heeft", reageerde Lobato. "Wij willen op goede voet met hem verder en staan open voor een gesprek. Als hij het niet wil, dan houdt het op."
Ten Hagen liet weten wel degelijk open te staan voor een gesprek met de familie Lobato en de gemeente, maar wilde nog niet reageren omdat hij de uitspraak nog moest inzien.