Ben Saunders schrijft nummer over Arnhem in De Troubadours

Ben Saunders in De Troubadours
Ben Saunders in De Troubadours © Marijn Smulders (Deltafilm
ARNHEM - Het gloednieuwe muziekprogramma De Troubadours gaat zondag van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de provincie in met zijn pick-uptruck op zoek naar mooie verhalen. In de eerste aflevering brengt hij een bezoek aan Arnhem, waar hij op pad gaat met Ben Saunders.
Ben Saunders werd bekend als eerste winnaar van The Voice of Holland. Daarnaast is hij de eerste Nederlandse artiest die in een week tijd twee nummer één hits scoorde. Sinds vijf jaar woont en werkt Ben in Arnhem, waar hij een eigen tattooshop heeft.
In de eerste aflevering van De Troubadours neemt de zanger Chris mee naar de John Frostbrug. Hét decor van de dramatisch verlopen operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Voor Ben is de brug persoonlijk ook heel belangrijk. In de uitzending gaan ze opzoek naar het graf van een familievriend van Ben in Oosterbeek, waar ook het eerste nummer uit de serie wordt geschreven. Het lied is een ode aan de jonge soldaten die destijds gesneuveld zijn.

De artiesten

‘De Troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten, zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smit en Blaudzun.
Op basis van hun persoonlijk verhaal met betrekking tot een Gelderse streek wordt een song bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd.

Nummers luisteren via Spotify

Volg de playlist van De Troubadours op Spotify en mis geen enkel nummer! Vanaf 9 januari wordt wekelijks een nieuwe song toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van 'de troubadours'.
Kijk hier naar de trailer van De Troubadours:
Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe Gelderse muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is vanaf 9 januari iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!