Gelderse Vallei

Wéér gaat het mis in deze 'rotbocht': 'De volgende keer valt er een dode'

Het ongeluk van dinsdagavond in Lunteren, waarbij de bestuurder zwaargewond raakte.
Het ongeluk van dinsdagavond in Lunteren, waarbij de bestuurder zwaargewond raakte. © Daniël Hol/Persbureau Heitink
LUNTEREN - Voor de zoveelste keer is er op de Westzoom in Lunteren een auto uit de bocht gevlogen. Een automobilist raakte daar dinsdagavond ernstig gewond. Volgens buurtbewoners moet er echt wat aan de weg gebeuren: "De volgende keer valt er een dode."
Het is zeker de vierde keer in een half jaar tijd dat het mis ging op de Westzoom. Afgelopen juli zat een vrouw een tijdje bekneld nadat ze met haar auto tegen een boom knalde. Vorige maand was het zelfs twee avonden achter elkaar raak: toen crashten een Audi en een pick-up. Steeds ging het om een eenzijdig ongeval.
Dat geldt ook voor het ongeluk van dinsdag. Een automobilist schoot aan het begin van de avond met hoge snelheid van de weg. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Pikkedonker

"Die weg is heel gevaarlijk", reageert een buurtbewoner. “Het is er pikkedonker en er zit een flauw bochtje in. Dan staan er twee dikke bomen, letten de mensen even niet op en dan is het mis.”
Volgens hem is het ook deels de schuld van de automobilisten zelf. "Die bocht ligt er best. Ik heb er geen last van. Moeten ze maar niet zo hard rijden", zegt een ander.
Een van de ongelukken van afgelopen december in dezelfde bocht.
Een van de ongelukken van afgelopen december in dezelfde bocht. © William Harthoorn/ Persbureau Heitink
Een vrouw die dicht bij de weg woont, vindt dat er te weinig verlichting is. "Ik zou zeggen: doe er wat mee. Al zal er ook best wel eens hard gereden worden."
"Het is een rotbocht, maar ik ben het gewend", zegt een man. "Als er wat aan gebeuren kan, zou ik het zeker doen. Want de volgende keer valt er een dode."
De gemeente Ede kan woensdagochtend nog niet direct zeggen of er maatregelen gaan worden op de Westzoom.