Rivierengebied

Winkel vernield door 'laf groepje jongens en meisjes', tienduizenden euro's schade

De schade aan de winkel in Culemborg.
De schade aan de winkel in Culemborg. © Wijkagenten Culemborg/Instagram
CULEMBORG - Een modewinkel op de Markt in Culemborg heeft voor tienduizenden euro’s schade opgelopen door zwaar vuurwerk. De ruiten zijn gesprongen, de pui is ontzet en de hele winkel ligt bezaaid met glas.
Het vuurwerk is op nieuwjaarsnacht al ontploft, maar de eigenaresse wilde ‘het laffe groepje jongens en meisjes’ dat de schade zou hebben veroorzaakt de kans geven zich te melden. Een bericht van de winkel Elands Body Fashion op Facebook is honderden keren gedeeld, maar de daders zijn nog spoorloos.
De eigenaresse heeft nu aangifte gedaan, melden de wijkagenten van Culemborg. Zij hebben de camerabeelden bekeken. Daarop zou te zien zijn hoe een groep van zo’n twaalf jongens en meisjes langsloopt. Twee van hen steken midden op de markt zwaar vuurwerk af, wat tegen de pui van de winkel vliegt en ontploft.
Een aantal jongeren op de beelden is volgens de politie al herkend. ‘Mocht je nu deel uit hebben gemaakt van deze groep, kom je dan melden voordat wij 's ochtends vroeg een keer op de stoep staan’, waarschuwen de wijkagenten.