nieuws

Kinderen van hot naar her in Ermelo door spel

ERMELO - Geocaching: het werd al eerder gebruikt door verzamelaars van bekende kaartspellen. Maar nu maakt het sportbedrijf in Ermelo ook gebruik van de techniek om kinderen aan het buitenspelen te helpen.
Je hebt nodig: een mobiel, een terrein met een verstopte code om te scannen en enthousiaste deelnemers. Lise (5 jaar) en Toine (7 jaar) zijn fanatieke geocache-spelers. Ze hebben even een beetje hulp nodig om te beginnen, maar dan gaan broer en zus enthousiast aan het werk. Op de telefoon van Toine is een Google Maps-plattegrond te zien met een blauw stipje, wat het eindpunt moet zijn. Toine en Lise lopen eerst de verkeerde kant op en dat valt Lise snel op. “Euh Toine?" "Ja, wat is er", antwoord hij. Volgens mij moeten we de andere kant op” zegt Lise.
Kijk hier hoe het geocachen van Toine en Lise gaat:
Kinderen doen aan geocachen in Ermelo

'Beter dan binnen zitten'

Moeder springt even bij en helpt hen opnieuw de goede richting in. “Het is in ieder geval beter dan dat ze binnen naar een scherm gaan staren.” Broer en zus vinden na een korte speurtocht de code die ze met hun mobiel scannen en daarna volgt een beweegopdracht. “Er zijn zo’n vijftien locaties in Ermelo en bij ons staat de schaapskooi nog op het verlanglijstje” zegt moeder Jorinde.

'Als ze het doorhebben wordt het makkelijker'

Op de achtergrond voeren Toine en Lise de indianendans uit. Een dans die ze na moeten doen voor de beweegopdracht. “Je zag nu al dat het soms een beetje lastig is met wat moet je nu precies doen", zegt Ruben Postma van het sportbedrijf. “Als ze het eenmaal doorhebben, dan wordt het een stuk makkelijker”.