Rivierengebied

Vuurwerkbommen richten ravage aan in Beusichem

Dertien panden liepen schade op.
Dertien panden liepen schade op. © Persbureau Heitink
BEUSICHEM - Vernielde ruiten, ontzette kozijnen, kapotte dakpannen en schade aan gevels. Dat is de nasleep van twee zware vuurwerkbommen die in de nieuwjaarnacht even na middernacht afgingen in Beusichem. De schade loopt in de tonnen.
Het gaat om huizen aan de Markt in Beusichem, waar nu sprake is van forse schade. Op de plek waar de ramen horen te zitten, zijn houten platen getimmerd. Volgens een fotocorrespondent liepen dertien panden schade op.

'Twee zeer zware vuurwerkbommen'

Volgens de politie moet het gaan om tenminste 'twee zeer zware vuurwerkbommen' die deze schade hebben aangericht. De politie schat de schade op enkele tonnen.
Bekijk hieronder hoe Beusichem de schade opneemt
Zeker dertien panden liepen schade op door vuurwerkbommen

31 kerkramen aan diggelen

Van de kerk gingen tientallen kleine ruiten aan diggelen. “Bij de laatste inventarisatie telden we 31 ramen die gesneuveld zijn. Dat zijn gewone ramen met een houten roedeverdeling, dus in één raam zitten zo'n 20 ruitjes. Die zijn wel oud, maar hoe oud weet ik niet. Er is een lamp naar beneden gekomen en er zit een flinke scheur in een muur boven een raam. We weten niet zeker of die er niet al zat, maar hij is in ieder geval groter geworden. Er is rommel van het plafond naar beneden gekomen, dus daar moet naar gekeken worden. We gaan de monumentenwacht inschakelen om naar de constructie van het dak te kijken”, somt Clarinda van Lunteren, voorzitter van de Kerkenraad, de schade op.
Haar man, de koster, was kort na middernacht even kijken en zag al snel dat er van alles gebeurd was. “Het maakt wel indruk. We hebben vanochtend nog een online dienst gehad (vanuit de kerk in Zoelmond, red.) en er komen veel vragen vanuit de gemeente. We wonen zelf 50 meter van de markt af en hebben we de enorme knal wel gevoeld.”

Getuigen

De politie hoopt dat getuigen zich melden met foto's en video.
Dit zijn mogelijk beelden van de knal in Beusichem.