Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Dierenpensions ondanks vuurwerkverbod druk tijdens jaarwisseling

Dierenpensions druk ondanks vuurwerkverbod
Dierenpensions druk ondanks vuurwerkverbod © Omroep Gelderland
BRUMMEN - De dierenpensions hebben deze jaarwisseling, ondanks het vuurwerkverbod, toch goede zaken gedaan. Vorig jaar, toen er ook een afsteekverbod was, werden veel minder honden naar de opvang gebracht. Maar door schade en schande wijs geworden besloten veel hondenbezitters dit jaar hun huisdier toch maar langs te brengen om ze een rustige nacht te bezorgen.
"Vorig jaar zaten we op veertig of vijftig honden, maar nu hebben we tachtig honden, dus dat is aanzienlijk meer", zegt Dennis Vermeij, eigenaar van dierenpension Animal Plus in Brummen. Rond 10.00 uur zaterdagmorgen kwamen enkele baasjes hun viervoeter weer ophalen.
Bekijk de video, de tekst gaat daaronder verder.
Topdrukte bij hondenpensions tijdens jaarwisseling

Niet gerust op rustige nacht

De hondenbezitters geven bijna allemaal dezelfde reden waarom ze hun huisdier tijdens de jaarwisseling een nachtje naar het pension in het rustige buitengebied van Brummen hebben gebracht. Ze waren ondanks een vuurwerkverbod niet gerust op een rustige nacht.
"Ik woon in het centrum van Arnhem," zegt Jaap Traanman, die hond Sam komt ophalen. "Daar is toch wel vuurwerk en dan vind ik het toch fijner dat de hond hier zit."
Ook Marnix Vink die met zijn vrouw en dochter hondje Linka kwamen ophalen, waren er niet gerust op. "Ze is echt heel bang," zegt Marnix als hij vertederd naar Linka kijkt. "Ze wil alleen op oudjaarsdag 's ochtends naar buiten en daarna niet meer. Ze eet en drinkt dan niet meer. Dat is wel de reden dat we besloten hebben haar naar een opvang te doen."

Inkomsten belangrijk

Dennis Vermeij is blij dat zijn pension met de jaarwisseling weer gevuld is. Hij deed dit jaar, ondanks het vuurwerkverbod, zelfs een advertentie uit om huisdieren een rustige jaarwisseling te bezorgen. De inkomsten tijdens de jaarwisseling zijn belangrijk. "Dat is goed, want omdat we nog steeds in de pandemie zitten, hebben ondernemers toch omzet nodig. Dat is nodig om te kunnen overleven en we willen er altijd kunnen zijn voor de hondenbezitters"

'Met verbazing afgestoken vuurwerk gekeken'

En de baasjes zijn blij dat ze hun trouwe viervoeter toch een nachtje in het rustige pension te hebben gedaan: "Ondanks dat er geen vuurwerk mocht worden afgestoken heb ik met verbazing zitten kijken van hoeveel er alsnog afgestoken werd," zegt Jaap Traanman, terwijl hij Sam in zijn armen sluit. "En dan met name heel zwaar vuurwerk, dat was toch wel opvallend dit jaar."