Rivierengebied

Ravage na ongeval A15, 'slingerende' verdachte aangehouden

De ravage bij Tiel-West, waar een slingerende automobilist is aangehouden na een ongeval.
De ravage bij Tiel-West, waar een slingerende automobilist is aangehouden na een ongeval. © Persbureau Heitink
TIEL - De A15 van west naar oost is na een ongeluk bij Tiel-West donderdagmiddag flinke tijd afgesloten geweest. Door een ongeluk met een vrachtwagen is daar een auto over de kop geslagen. Een 37-jarige verdachte uit Aarle-Rixtel is meegenomen naar het bureau voor rijden onder invloed.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.45 uur, net voorbij de afslag Tiel-West. Een bestuurder die mogelijk onder invloed reed, reed volgens een ooggetuige al enige tijd op de A15 en bracht het overige verkeer in gevaar.
Die automobilist belde 112 en bleef zijn positie doorgeven aan de meldkamer. Net voorbij de afslag Tiel-West ging het mis en ontstond er een ongeval, tussen 2 personenauto's en een vrachtwagen.
Een ooggetuige zag de veroorzaker van het ongeluk slingeren en belde 112. Toch ging het mis voordat de man van de weg gehaald werd.
Een ooggetuige zag de veroorzaker van het ongeluk slingeren en belde 112. Toch ging het mis voordat de man van de weg gehaald werd. © Ooggetuige Ralph
Eén auto belandde op zijn kop. De veroorzaker kwam in tegenovergestelde richting tegen de vangrail. Er ontstond door het ongeval een lange file en de weg zat volledig dicht.
De verdachte bestuurder is aangehouden. Door het ongeluk is diesel uit de vrachtwagen gelekt. Die moest worden opgeruimd. De weg werd geheel afgesloten tussen Tiel-West (32) en Tiel (33).
Automobilisten moesten vanaf knooppunt Deil omrijden via Den Bosch. Dat zorgde voor een extra reistijd van een halfuur.