Gelderse Vallei

Eigenaar opgeblazen kippenhok aangeslagen: 'Dit is schandálig'

Kippenhok opgeblazen met zwaarvuurwerk, één dode kip
Kippenhok opgeblazen met zwaarvuurwerk, één dode kip © Matteun Aarssen, eigenaar kippenhok
KOOTWIJKERBROEK - "Het is schandalig," zegt Matteun Aarsen. Op zijn vakantieadres hoorde hij van zijn vader dat het kippenhok bij zijn woning aan de Horselerweg in Kootwijkerbroek is opgeblazen met zwaar vuurwerk. Eén kip overleefde dat niet.
"Dit is in triest en heeft een enorme impact op mij", zegt de kippenliefhebber. De eigenaar van het opgeblazen kippenhok vertelt dat zijn vader een enorme ravage aantrof, toen hij woensdag de kippen van zijn zoon wilde verzorgen.

Veren van borst gebrand

De explosie moet enorm geweest zijn. Bij de dode kip waren de veren van de borst gebrand. Hout van het hok lag door de explosie 8 meter verderop.
De kip die de explosie niet overleefde
De kip die de explosie niet overleefde © eigenaar kippenhok
In het hok zaten naast de dode kip nog vier anderen kippen en een haan. Wonderbaarlijk genoeg overleefden zij de klap. "Het zijn hobbykippen," legt Aarsen uit. "Normaal gesproken lopen die vrij rond over het erf, maar vanwege de ophokplicht, zaten ze onderdak in het nachtverblijf."

Duidelijke filmbeelden van de dader

De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De explosie vond dinsdagavond om 18 uur 05 plaats. "Er zijn duidelijke videobeelden van de explosie en de dader," zegt Aarsen. Hij heeft het filmpje aan de politie overhandigd. "De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart naar de dader. Dit kan echt niet, het is schandalig, herhaalt de eigenaar van de kippen."
Het opgeblazen kippenhok
Het opgeblazen kippenhok © eigenaar kippenhok
De schade aan het hok wordt op zo'n achthonderd euro geschat.