Noord-Veluwe

Noodstroom werkte tijdens storing in ziekenhuis, geen levens in gevaar

De ingang van Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.
De ingang van Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. © Google Streetview
HARDERWIJK - De noodstroom in het St Jansdal heeft gewerkt tijdens de stroomstoring van donderdagochtend. Dat zegt Leonie Boven van de raad van bestuur van het Harderwijkse ziekenhuis. Volgens Boven zijn er geen mensenlevens in gevaar geweest.
De reguliere stroomvoorziening in het St Jansdal Ziekenhuis viel rond 09.30 uur door onbekende oorzaak uit. De storing duurde anderhalf uur en was aanleiding om een evacuatie voor te bereiden, aldus de leiding van het ziekenhuis. Die evacuatie bleek niet nodig omdat belangrijke processen konden doorgaan.
Kijk hier naar de beelden bij het St Jansdal Ziekenhuis.
Noodstroom werkte tijdens storing in ziekenhuis, geen levens in gevaar

Streep door afspraken

Wel gaat er een streep door alle op donderdag geplande operaties en is alle geplande ziekenhuiszorg op de locaties in Harderwijk en Lelystad geannuleerd. Dat geldt ook voor zorg op de buitenpoli's, laat het ziekenhuis weten.

'Voorbereiding op het ergste'

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) meldde dat veel politie en brandweer is ingezet, omdat bij stroomstoring in een ziekenhuis voorbereiding nodig is op het ergste. De hulpdiensten vertrokken in de loop van de middag bij het ziekenhuis.
Volgens St Jansdal lag de oorzaak van de storing bij energiebedrijf Liander. Dat onderzoekt nu wat er aan de hand was.