Pascal scoort met zijn online pubquizzen: '300 teams per keer'

Online pubquiz razend populair tijdens lockdown
Online pubquiz razend populair tijdens lockdown © NOS
NIJMEGEN - De kroegen zitten dicht vanwege de lockdown. Slechte tijden voor de pubquizzers zou je denken, maar de online variant blijkt razend populair. Mensen zoeken massaal naar digitale afleiding, ziet Nijmegenaar Pascal Ninaber van de Upbeatles-pubquizzen.
"We deden dit al voor de coronacrisis natuurlijk, het was onze baan. Maar tijdens de crisis merkte we dat online heel hard ging. We hebben ondertussen 250 quizzen gedaan en je merkt vooral dat het een gekkenhuis is als er wéér een lockdown wordt aangekondigd. Je kunt dus wel zeggen dat we sindsdien volop bezig zijn geweest."
Online pubquiz populair
"We streamen vanuit onze eigen woonkamer, Jochem (Geerdink, red.) in Utrecht en ik vanuit Nijmegen. In de eerste lockdown waren er gemiddeld 2500 teams die meededen, met uitschieters naar 4500. Tegenwoordig is het wel wat minder, in het begin was het natuurlijk helemaal nieuw en spannend. Ons gemiddelde is 200 tot 300 teams per keer, dat is ook best een constant getal."

'Het verveelt niet'

Joep Peters is een van de deelnemers van de pubquiz: "Wij spelen regelmatig mee met de Upbeatles. We zitten met de maatregelen, dus spelen met drie mensen bij elkaar. Wij spelen al een paar jaar mee. We doen het liefst in kroegen, maar sinds de eerste lockdown hebben we regelmatig online meegespeeld. In de zomer konden we weer naar buiten. Toen had ik er minder behoefte aan. Maar nu met de lockdown doe ik toch weer regelmatig mee. Het verveelt niet."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!