Rivierengebied

Zelfs in coronatijd bakken verpleegkundigen oliebollen voor goed doel

Oliebollen verkopen voor het goede doel.
Oliebollen verkopen voor het goede doel. Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
TIEL - Ondanks een zwaar coronajaar in de zorg, vond Roparun team 166 van Ziekenhuis Rivierenland toch nog de energie om oliebollen te bakken en te verkopen. Normaal gesproken lopen ze hard voor het goede doel, maar nu zamelen ze bakkend geld in.
Het ingezamelde geld wordt gebruikt om het leven in de terminale fase van kankerpatiënten iets dragelijker te maken. "Ik denk dat het daarom des te belangrijker is om die oliebollen te verkopen", zegt verpleegkundige Eva Bel. "Omdat het geld niet alleen gaat naar de zorg binnen de ziekenhuizen, maar ook buiten de ziekenhuizen. Het is belangrijk dat er aandacht blijft voor die patiënten om het leven draaglijker te maken."

'Moe, maar gelukkig niet alleen'

Maar hoe wordt het geld precies besteed voor deze groep van patiënten? "Bijvoorbeeld aan hoofdhuidkoelers", legt Petra Sternberg, coach van het Roparun team 166 uit. "Maar ook aan hoog-laagbedden, zodat partners naast hun eigen partner kunnen slapen in de tijd dat ze heel erg ziek zijn."
Het bakken en verkopen van de oliebollen kost veel energie na een loodzwaar jaar keihard werken in het ziekenhuis. Eve Bel: "Ik ben moe, maar gelukkig doen we dit niet alleen, maar met een heel team. En dat houdt ons op de been."
Bekijk hier hoe de oliebollen worden gebakken:
Zeker 800 oliebollen en 100 appelflappen levert het team per dag.