Gelderse Vallei

Hulphond Pax verloor een stuk oor, maar is bijna weer de oude

Blindengeleidehond Pax mistte een stuk oor na de aanval in Ede
Blindengeleidehond Pax mistte een stuk oor na de aanval in Ede © Politie Ede
EDE - Blindengeleidehond Pax, die vorige week bij station Ede-Wageningen werd aangevallen en gebeten door een andere hond, is alweer bijna de oude. Dat laat Monique Velten van KNGF Geleidehonden weten.
"Na de eerste behandeling aan zijn oor is er nog wel een extra operatie nodig geweest, maar die is helemaal goed uitgevoerd", vertelt Velten. "Het herstel lijkt helemaal de goede kant op de gaan." De zwarte labrador verloor bij de aanval een stuk van zijn linkeroor. KNGF staat in nauw contact met baasje Hans. "We hebben geen berichten gehad dat er complicaties zijn geweest, dus we gaan er helemaal vanuit dat hij goed geneest."

'Behoorlijk geschrokken'

Hans, het baasje van Pax, is blind en heeft zijn hulphond hard nodig. Hij was behoorlijk geschrokken door wat er vorige week dinsdag is gebeurd. "Hans heeft het een paar dagen rustig aan gedaan, als de kraag eraf is is Pax weer helemaal mobiel. Maar ze zijn zeker al aan de wandel met elkaar, Pax moet ook gewoon naar buiten."

Dierenartskosten

In de tussentijd is er ook contact geweest met de eigenaren van de hond die Pax heeft gebeten. "Zij waren erg bezorgd en ook erg geschrokken van alle commotie die het veroorzaakte. Over de dierenartskosten zijn afspraken gemaakt."
Volgens Velten zal Pax straks weer helemaal de oude zijn. "Hij is een bikkel."