Stedendriehoek

Twan haalde booster in Duitsland: 'Ik wil geen studievertraging'

Twan haalde zijn booster in Monschau.
Twan haalde zijn booster in Monschau. Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
MONSCHAU - Hij zat er uren voor in de auto, maar vond het de moeite waard. De 19-jarige Twan Derksen uit Apeldoorn haalde zijn boostervaccinatie in het Duitse Monschau.
Twans opa en oma wonen over de Duitse grens en voor zijn studie (Duitse Taal en Cultuur, red.) moet hij vaak in de regio Duisburg-Essen zijn. "In Nederland gaf de boostercampagne me weinig perspectief", legt hij zijn keuze uit. "De prikken werden eerst niet snel gezet, maar voor mijn studie moet ik wel regelmatig naar Duitsland. Ik heb in de zomer het coronavaccin van Janssen gehad, maar nu worden er reisbeperkingen opgelegd. De immuniteit blijkt ook beperkt."
Kijk en luister naar Twan:
Twan haalde boostervaccinatie in Duitsland
Twan reed eerst naar Aachen, maar kwam uiteindelijk in Monschau uit. "Daar kreeg ik Moderna, de klus was zo geklaard. Ik kwam binnen met mijn gele vaccinatieboekje en hoefde alleen mijn adres op te schrijven. Kinderlijk eenvoudig."
Duitse QR-code
Twan heeft nu een Duitse QR-code in de app Corona-Warn. "Dat levert me geen problemen op, want die kan ik gewoon internationaal en in Nederland gebruiken."
Wachten op zijn beurt in Nederland vond Twan niet nodig. "Het gaat om bescherming van mezelf en van anderen, dus het was van groot belang de booster zo snel mogelijk te halen. We zitten ook in dezelfde EUREGIO, in de grensregio werken Nederland en Duitsland ook samen. Daar is dit dan een mooi voorbeeld van."