Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Veel animo voor extra zwemles: 'We kregen 2200 telefoontjes'

De kinderen genieten van hun extra zwemles.
De kinderen genieten van hun extra zwemles. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Hoewel de zwembaden open zijn, mag er door de lockdown niet recreatief gezwommen worden. En dat betekent in de kerstvakantie niet even een dagje naar het zwembad. Maar extra zwemlessen bieden uitkomst en daar is veel animo voor: "Binnen drie uur tijd hadden we 2200 telefoontjes."
"Ik vind het heel leuk om te zwemmen, omdat je dan ook weer wat leert", vertelt een watertrappelend kindje in het zwembad in Apeldoorn. Ondanks dat het kerstvakantie is, kunnen kinderen in veel zwembaden in Gelderland terecht voor een extra zwemles.

Belangrijk om te blijven zwemmen

"Het is gewoon heel belangrijk dat die continuïteit erin blijft", vertelt Vivien Pijpstra van Aqua Actief in Apeldoorn. Ze vervolgt: "Als je een aantal weken niet hebt gezwommen, dan zakken een aantal vaardigheden weg. Daarnaast vinden wij het heel erg belangrijk dat kinderen goed en veilig leren zwemmen."
Mark Debets van Sportbedrijf Arnhem vult aan: "De achterstand die sommige kinderen hebben opgelopen kunnen we op deze manier inhalen, zodat ze na de vakantie weer lekker verder kunnen en heel snel een goed diploma kunnen halen."
Bekijk in de video hoe de kinderen een extra zwemles krijgen.
Veel animo voor extra zwemlessen

Veel animo

En voor die extra zwemlessen is veel animo. De hele week is volgeboekt bij de zwemscholen in Apeldoorn en Arnhem. "Normaal gesproken hebben we op een dag tussen de 100 en 200 telefoontjes, maar toen we aankondigden dat we in de kerstvakantie ook lessen gingen aanbieden, hadden we binnen drie uur tijd 2200 telefoontjes", vertelt Debets. "Dat kon onze telefooncentrale niet aan, maar gelukkig hebben we dat op kunnen lossen en iedereen kunnen inplannen."