Gelderland

GGD: 'Haal geen boosterprik over de grens'

QR-code nodig, haal geen booster in het buitenland
QR-code nodig, haal geen booster in het buitenland © ANP
De GGD adviseert met klem om geen boosterprik over de grens te halen. Er ontstaat volgens de GGD een probleem als je dan op reis gaat.
Er kan namelijk geen internationaal coronabewijs worden afgegeven. "Wij roepen op te wachten tot de oproep voor de boosterprik is gegeven." Het is voornamelijk lastig voor mensen die hun wintersport in Oostenrijk hebben gepland. Dat land wil vanaf nu een boostervaccinatie plus een negatieve test zien voor Nederlanders.
Toch is er nog een uitkomst voor mensen die hun booster in bijvoorbeeld Duitsland hebben gehaald. Zij zouden dan de Duitse app kunnen downloaden en daar de QR-code kunnen activeren. Voor Nederland kan een papieren versie worden afgegeven.
Mensen die hun boosterprik buiten de Europese Unie hebben gekregen, kunnen overigens hun vaccinatiebewijs wél om laten zetten. Dat kan in Utrecht.
Heb jij je boostervaccinatie niet in Nederland, maar wel binnen de Europese Unie gehaald? En ben je nu in een ander EU-land op vakantie? De redactie van Omroep Gelderland komt graag met je in contact. Stuur ons een e-mail via omroep@gld.nl. of stuur een bericht via WhatsApp: 06 - 220 543 52.