Louis weet het zeker: publiekslieveling Hubertus viert kerst in hertenhemel

OTTERLO - Het beroemdste hert van Nederland, Hubertus, kwam afgelopen bronstperiode om het leven na een gevecht met een rivaal. Het edelhert dat leefde rond jachtslot Sint Hubertus was niet bang voor mensen.
Daardoor werd het imposante mannetjeshert dé publiekslieveling van het Nationale Park De Hoge Veluwe. De bekende natuurliefhebber Louis Fraanje blikt terug op de bijzondere band die hij had met Hubertus.
Fraanje ontdekte al snel dat dit edelhert anders was dan andere dieren, vertelt hij tijdens een natuurwandeling tegen BuitenGewoon-verslaggever Laurens Tijink. De bekende Barnevelder ziet in Hubertus een Bijbels voorbeeld.
Luister naar de radioreportage (1-2)

Leven in harmonie

Hubertus leefde in harmonie met mensen en dat is volgens Fraanje precies hoe God de schepping van de aarde bedoelde. Mens en dier zouden samenleven, zonder elkaar naar het leven te staan. We zouden elkaar als mensen sowieso meer moeten gunnen, vindt de natuurliefhebber. Dat zou zorgen voor een betere wereld en dan was er ook geen oorlog.
Fraanje mist zijn geliefde edelhert bij die hij bijna wekelijks opzocht. Voor hem staat vast dat Hubertus na zijn dood terecht is gekomen op een mooie plek.
Luister naar de radioreportage (2-2)
Hubertus kwam afgelopen september tijdens de hertenbronst om het leven. Het edelhert was toen 10 jaar oud. Dagelijks werden door bezoekers van De Hoge Veluwe honderden foto's en filmpjes gemaakt van de publiekslieveling.
BuitenGewoon Radio is iedere zondag tussen 7.00 en 10.00 uur te beluisteren in het programma Zin in Zondag op Radio Gelderland.
BuitenGewoon is het natuurplatform van Omroep Gelderland.

Volg ons op:

Of word lid van onze Facebookgroep Natuur in Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!