Gelderland

Hier kan je een boosterprik halen tijdens kerst en oud en nieuw

De priklocatie in Apeldoorn is tijdens de feestdagen gewoon open
De priklocatie in Apeldoorn is tijdens de feestdagen gewoon open © NOS
NIJMEGEN - Wie tijdens de feestdagen in Gelderland een boosterprik wil halen, kan niet overal terecht. Vaccinatielocaties kunnen gesloten zijn of de openingstijden hebben gewijzigd.
In Culemborg, Nijmegen, Tiel, Wijchen en Zaltbommel in de GGD-regio Gelderland-Zuid ligt de boostercampagne gedurende de feestdagen even stil. Beide kerstdagen én 1 januari zijn de priklocaties daar gesloten. Op kerstavond en oudejaarsdag gaan de locaties eerder dicht, om 14.45 of 15.30 uur. In de Jan Massinkhal in Nijmegen worden op tweede kerstdag wel zorgmedewerkers geprikt. "Zorgmedewerkers uit de regio ontvangen hiervoor persoonlijk per SMS een uitnodiging. Zij kunnen zich vervolgens aanmelden via het landelijke afsprakennummer."

Gelderland-Midden

In Gelderland-Midden zijn de priklocaties In Duiven, Arnhem, Ede en Voorthuizen op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Ook op kerstavond en oudejaarsdag gaan die locaties eerder dicht. "We zitten goed op schema en gaan de gevraagde doelen halen. Dit is onze afweging", laat een woordvoerder desgevraagd weten. Die in Elst is wel open tijdens de feestdagen en kent alleen op tweede kerstdag aangepaste openingstijden, van 10.00 tot 15.00 uur.

Noord- en Oost-Gelderland

In Noord- en Oost-Gelderland verschillen de openingstijden per locatie. In Apeldoorn is de locatie aan de Laan van het Omniversum op 25 december gesloten.
De boosterlocatie in Harderwijk is op 25 december geopend tussen 8.00 en 19.30 uur, op tweede kerstdag en oudejaarsdag van 6.30 tot 22.00 uur. De locatie in Heerde is op eerste kerstdag gesloten. Op tweede kerstdag en oudejaarsdag kun je daar terecht tussen 6.30 en 19.30 uur.
In Lichtenvoorde en Zutphen wordt er op 25 december tussen 8.00 en 19.30 uur ook geprikt. Op tweede kerstdag en 31 december gelden de openingstijden van 06.30 tot 22.00 uur. Maar de andere Achterhoekse locatie in Wehl is op eerste kerstdag gesloten. Op 26 december en oudejaarsdag kun je daar met een afspraak terecht tussen 6.30 en 22.00 uur.
Alle prikplekken in Noord- en Oost-Gelderland hebben op 1 januari aangepaste openingstijden. Daar beginnen ze dan om 8.00 uur in plaats van 6.30 uur, en stoppen ze om 19.30 uur in plaats van 22.00 uur. De locatie aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn, die naar verwachting op 28 december opent, is op 1 januari gesloten, maar zal op oudejaarsdag tussen 7.00 en 18.00 uur wel open zijn.
In een eerdere versie van dit bericht stonden andere openingstijden vermeld, op basis van gegevens die de GGD's aan Omroep Gelderland hadden verstrekt. Deze gegevens zijn later door de GGD's gewijzigd. De informatie hierboven is de laatste informatie van vrijdag 12.00 uur.

Zie ook: