Gelderland

Appartementen ontruimd na brand in binnenstad Arnhem

Brand in de binnenstad van Arnhem.
Brand in de binnenstad van Arnhem. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In een appartementencomplex in de binnenstad van Arnhem, op de Janspoort, heeft woensdagavond laat brand gewoed. Meerdere appartementen moesten worden ontruimd.
Even na 23.00 uur brak de brand uit. Toen de brandweer teer plaatse kwam, was er vooral veel rook te zien. Om bij het vuur te kunnen komen moesten de hulpdiensten wel een paaltje op het fietspad uit de grond rijden.
Omdat er veel rook was in het hele complex, moesten meerdere appartementen worden ontruimd. De bewoners (en hun huisdieren) stonden daardoor op straat, zij werden warm gehouden met warmere kleding en dekens.
En dat moest ook wel, merkte een bewoner op. "Ik lag al in bed, toen ik keihard geklop op de deur hoorde. Vervolgens riep mijn buurvrouw: 'naar buiten'. Toen ben ik maar naar buiten gegaan door de rook, maar ik had mijn pyjama nog aan. Dus ik ben blij dat ik wat warme kleding heb gekregen." Een andere bewoner merkt op: "Mensen gingen soms in onderbroek naar beneden, iedereen is geschrokken."

Oplader de oorzaak

Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is een oplader die op de bank lag. De bewoner van het betrokken appartement kon door de schade niet terug naar zijn huis.