Stedendriehoek

Staatssecretaris Paul Blokhuis stapt uit landelijke politiek

Staatssecretaris Paul Blokhuis stapt uit de landelijke politiek
Staatssecretaris Paul Blokhuis stapt uit de landelijke politiek © Omroep Gelderland
APELDOORN - Staatssecretaris Paul Blokhuis stopt als landelijk politicus en komt dus ook niet meer terug in het volgende kabinet. De politicus die opgroeide in Wezep en jarenlang wethouder was in Apeldoorn nam op de website van zijn partij, de ChristenUnie, al afscheid.
Blokhuis liet in de media weten dat hij nog best graag verder had gewild, maar dat het niet om hem gaat maar om hoe de partij dienstbaar kan zijn aan het land. Waarom de partij niet met hem verder gaat is nog niet duidelijk verklaard, maar het lijkt erop dat er jongere bewindslieden naar voren worden geschoven. De partij en Blokhuis waren niet bereikbaar voor een reactie.

Politiek nalatenschap Blokhuis

Een van de meest opvallende zaken die Blokhuis als landelijk politicus achter heeft gelaten is het Nationale Preventie Akkoord. Hierin zijn afspraken tussen overheid, producenten en maatschappelijke organisaties gemaakt om roken, alcoholgebruik en ongezond eten terug te dringen.
Blokhuis werd in 2017 in het kabinet Rutte III staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was hij sinds 2006 wethouder in Apeldoorn. Het is nog niet bekend wat de volgende functie van Blokhuis wordt en of hij nog iets gaat doen voor de ChristenUnie.