Achterhoek

Ria kreeg ongeluk met haar brommobiel in belangrijkste week van het jaar

Ria en Jordy bezorgen kerstpakketten bij mensen die het net even wat minder hebben. Een ongeluk dreigde roet in het eten te gooien.
Ria en Jordy bezorgen kerstpakketten bij mensen die het net even wat minder hebben. Een ongeluk dreigde roet in het eten te gooien. © Privéfoto
GENDRINGEN - Ria Stevens en haar zoon Jordy uit Gendringen bezorgen al zes jaar kerstpakketten bij mensen in de Achterhoek die het net even wat minder hebben. Zo ook dit jaar. Een ongeluk dat de twee dinsdag kregen, dreigde echter op het laatste moment roet in het eten te gooien.
Natuurlijk is Ria geschrokken van het ongeluk waarbij haar zoon Jordy en zij met hun brommobiel tegen een bouwcontainer botsten die op de weg stond. "Door de laagstaande zon zagen we het te laat. Voordat we het in de gaten hadden, zaten we er al tegenaan”, vertelt ze nog altijd een beetje geschrokken. De brommobiel - een gewoon rijbewijs heeft Ria niet - zit in haar woorden 'vreselijk in elkaar'. Total loss, luidt de diagnose.
Gelukkig kwamen moeder en zoon er zonder kleerscheuren vanaf. Maar meteen na het ongeluk sloeg Ria de schrik om het hart, want hoe moest het nu met de laatste kerstpakketten, die ze elk jaar bezorgd? Daar zat ze echt over in. Ook al zeiden mensen dat ze zich daar geen zorgen om moest maken.
Nu konden we dankzij alle spullen die we van mensen hebben gekregen al 63 pakketten samenstellen.

Al zes jaar bezig

“We zijn zes jaar geleden begonnen met drie pakketten. Nu konden we dankzij alle spullen die we van mensen hebben gekregen al 63 pakketten samenstellen. Juist voor mensen in de Achterhoek die het echt niet breed hebben, maar bijvoorbeeld bij de voedselbank net buiten de boot vallen", vertelt Ria.
Ek jaar in september begint ze met het inzamelen van producten. Houdbare voedingsmiddelen, maar bijvoorbeeld ook verzorgingsproducten als douchegel en tandpasta. Het samenstellen en inpakken van de pakketten doet ze voor 99 procent zelf. Het is immers "haar kindje."
Bij het ophalen van de spullen en het bezorgen van de pakketten heeft Ria hulp van haar zoon Jordy. "We gaan samen overal naartoe. We zijn echt vier handen op één buik.”

Hartverwarmende reacties

Maar deze week ging het dus mis. Het bezorgen van de pakketten gaat niet meer met de brommobiel van Ria. Maar gelukkig is er inmiddels een oplossing voor de laatste pakketten die nog bezorgd moeten worden. Mike, een vriend van haar zoon Jordy, schoot te hulp. Samen met zijn moeder heeft hij aangeboden de laatste 63 kerstpakketten alsnog te bezorgen. Daarnaast krijgt ze nog talloze andere reacties.
“Hartverwarmend”, noemt ze de reacties die ze krijgt. “Jij staat altijd klaar voor anderen. Nu zijn wij er voor jou”, reageren mensen.
Donaties raken me in mijn hart. Ongelooflijk

Donaties

Naast de hartverwarmende reacties en dus de de hulp van 'kerstman' Mike en zijn moeder bij het bezorgen van de laatste kerstpakketten, is er inmiddels ook een actie gestart om geld in te zamelen voor Ria en Jordy. Een actie om hen letterlijk weer op weg te helpen. Woensdag rond het middaguur stond de teller al op 885 euro.
"Dat raakt me in mijn hart", zegt Ria. "Vooral omdat de mensen die nu doneren ook de mensen zijn van wie we altijd producten voor onze pakketten krijgen. Ongelooflijk!"