Arnhem en omstreken

Xanthe (12) zorgt voor haar zieke broertje en wordt nu verrast

Xandra, Xanthe en Rob
Xandra, Xanthe en Rob © Omroep Gelderland
ARNHEM - Nietsvermoedend volgt Xanthe (12) deze ochtend online les als de bel gaat. Ze is stomverbaasd als er een supboard voor de deur staat. Een kerstwens van vader Rob die vindt dat zijn dochter een speciaal moment verdient.
Rob Verwoerd gunt Xanthe iets feestelijks. Voor een groot deel zet zij haar eigen leven opzij om er voor haar zieke broertje te zijn. Thijs werd vier jaar geleden geboren met een ernstige hartafwijking.
Een aantal zware operaties volgde. Ook nu is er nog altijd spanning en zorg over zijn situatie. Vader Rob: "Vanaf het begin was Xanthe meteen al heel betrokken. Als een verzorgster let ze op hem en staat altijd voor hem klaar. Daardoor komt ze eigenlijk niet aan haar eigen leven toe."
Op de vraag waar Xanthe blij van wordt, zegt hij: "een supboard is iets waar ze ontspanning en plezier aan beleefd. Op het water kan ze alles even vergeten en zorgeloos genieten". Samen met Radio Gelderland bracht hij zijn kerstwens in vervulling.
Kijk hoe blij Xanthe is met haar nieuwe supboard:
Xanthe krijgt een supboard dankzij een kerstwens
Radiopresentator Xandra Rakier is de hele week op pad om kerstwensen te vervullen. Benieuwd wie er morgen wordt verrast? Luister om 11.40 naar Op de Koffie.