Rivierengebied

Intern gedoe bij vorige verkiezingen zorgt voor nieuwe partij Culemborg

CULEMBORG - Een fractie en een bestuur die niet langer met elkaar door een deur kunnen én allebei onder dezelfde naam aan de verkiezingen meedoen. Het overkwam Culemborgs Belang vier jaar geleden.
Dat kan natuurlijk niet en partijleider Machid El Boustati trok uiteindelijk aan het kortste eind. Hij moest uiteindelijk naamloos aan de verkiezingen deelnemen. "Dat was heel onplezierig en verwarrend."
Om te voorkomen dat dat dit jaar weer gebeurt heeft El Boustati met nieuwe leden en vrijwilligers besloten tot de oprichting van een nieuwe partij: Culemburgs Belang. Dat het nieuws vandaag naar buiten komt is niet voor niks: "20 december is de deadline om partijen op te geven bij de centrale kiescommissie, wij wilden wachten met het nieuws naar buiten brengen tot we zeker wisten dat niemand Culemborgs Belang zou aanmelden."
El Boustati en het bestuur van zijn vorige partij leven sinds vijf jaar in onmin met elkaar. Het bestuur probeerde El Boustati uit de partij te zetten en droeg hem op niet langer de naam van de partij te gebruiken. Hij weigerde dat.
Nu kiest hij dus wel voor een nieuwe naam: waar de partij voor staat en wie er op de lijst staat wil hij nog niet zeggen. In januari wordt de kieslijst en de vernieuwde koers bekend gemaakt.