Rivierengebied

Provincie trekt stekker uit peperduur Rijnbrug-project

De Rijnbrug bij Kesteren
De Rijnbrug bij Kesteren © Regio Foodvalley
LIENDEN - De provincie Gelderland trekt de stekker uit de verbreding van de Rijnbrug, de kosten van dat project vielen tientallen miljoenen euro's hoger uit.
Gelderland en de provincie Utrecht zouden samen het project betalen en daar was 81 miljoen euro voor gereserveerd. Dit jaar werd duidelijk dat de kosten veel hoger waren: 141 miljoen euro.
De opgelopen kosten voor de brug tussen Kesteren en Rhenen zijn ontstaan doordat de bouwkosten hoger zijn geworden en doordat er meer rekening werd gehouden met risico's. De provincie vindt dat de kosten niet langer in verhouding staan met de oplossing.
Utrecht wilde graag door én ook bij de gemeenten in de regio hoopten ze dat Gelderland zou bijlappen. Het besluit is een hard gelag voor de regio. Maandag stuurde verschillende gemeenten en de regio's Foodvalley en Rivierenland een brandbrief in hoop de provincie over te halen, naar nu blijkt zonder succes.
Het geld dat al was gereserveerd voor het project wil de provincie gebruiken om de files op andere manieren op te lossen.