Stedendriehoek

Nadie hoorde het auto-ongeluk van haar man live door de telefoon

Het gaat nu beter met Kenny en Nadie
Het gaat nu beter met Kenny en Nadie © Omroep Gelderland
LOENEN - Kenny Ox reed bijna twee jaar geleden door Loenen. Via de carkit belde hij met zijn vrouw Nadie, totdat het noodlot toesloeg. "Ik hoor hem zeggen: oh shit, kut. En toen heel veel lawaai. Voor mijn gevoel daarna een halve minuut tot een minuut niks." Nadie had geen idee wat er op dat moment gebeurde met haar man.
Na het lawaai, dat via de carkit bij Nadie binnenkwam, hoorde ze een portier van de auto van haar man opengaan. "Ik hoorde toen een wildvreemde stem die zei: snel bel 112 en stabiliseer zijn nek. Toen werd verbinding verbroken."
Bekijk het interview met Nadie en Kenny:
Nadie hoorde het auto-ongeluk van haar man live door de telefoon
Nadie zat verbijsterd thuis en raakte in paniek. Ze vervolgt: "Ik heb hem toen zes keer teruggebeld." Pas later viel het kwartje, dat haar man niet meer ging opnemen.

'Ik kon bijna niks'

Hij bleek een zeer heftig ongeluk te hebben gehad. "Ik ben via de zijkant aangereden en toen ben ik op de andere weghelft terechtgekomen en heb een frontale botsing gehad. Ik heb mijn bovenbeen, onderbeen, enkel en ribben gebroken en ik had lucht achter het middenrif", blikt Kenny terug.
Zes dagen lang lag hij in het ziekenhuis. Toen hij naar huis mocht bracht Kenny de eerste zes weken op een bed in de woonkamer door. "Ik kon bijna niks, de eerste drie weken kon ik niet eens naar de wc."
Ongeluk waar Kenny bij betrokken was
Ongeluk waar Kenny bij betrokken was © Persbureau Heitink
Kenny heeft nog vijf operaties moeten ondergaan, de laatste in september. "Ze hebben toen al het ijzer uit mij gehaald wat ze erin hadden gestopt. Het gaat nu wonderbaarlijk goed. Drie weken geleden had ik een eerste dag zonder pijn."
Voor hem en zijn vrouw Nadie was deze ervaring zeer traumatisch. "We doen alles als stel in gemeenschap, ik heb de emotionele schade, hij de lichamelijke", vertelt Nadie.

Ware nachtmerrie

Voor Nadie was die avond een ware nachtmerrie, doordat ze lange tijd geen idee had wat er was gebeurd. Totdat ze twintig minuten nadat de verbinding werd verbroken op sociale media een bericht zag. "Ik zag een pop-up van de lokale kranten met de kop: zwaar ongeluk gebeurd."
Ze herkende direct het nummerbord van hun auto. Op de foto zag ze de brandweer met doeken om de auto heen. "Een half uur later werd ik gebeld door het ambulancepersoneel." Er werd haar verteld dat haar man in de ambulance onderweg was naar het ziekenhuis en dat ze direct moest komen met spullen voor een week.
De traumatische ervaring leidde bij haar tot mentale klachten. Na meerdere therapeutische behandelingen gaat het gelukkig beter met haar.

Opkrabbelen

Kenny traint iedere dag bijna drie uur en gaat drie keer per week naar de fysiotherapeut. Hoewel het al bijna twee jaar geleden is, het ongeluk gebeurde in februari 2020, is het koppel er nog dagelijks mee bezig. Nadie wil daarom haar man verrassen met iets bijzonders, omdat ze zo blij is dat hij nog naast haar staat.
Samen hebben zij al eens gefantaseerd over een luchtballonvaart. Daarom schakelde Nadie het programma Kerst vier je samen in.
Wil jij zien hoe Nadie haar man verraste? Bekijk dan de uitzending:
Het verhaal van Kenny en Nadie
Ook dit jaar verrassen Frans Duijts, Sonja Booms en Esther Stegeman mensen die wel wat extra's verdienen! Het programma Kerst vier je samen is tot en met vrijdag dagelijks vanaf 17.20 uur (ieder uur herhaald) te zien op TV Gelderland.