Arnhem en omstreken

Meer agressie op priklocaties

Niet iedereen laat zich zonder booster wegsturen, GGD constateert meer agressie op priklocaties.
Niet iedereen laat zich zonder booster wegsturen, GGD constateert meer agressie op priklocaties. © ANP/Hollandse Hoogte/ Manon Bruininga
ARNHEM - De GGD Gelderland-Midden krijgt te maken met meer agressie op priklocaties waar boosterprikken worden gezet. Dat laat een woordvoerder maandag aan Omroep Gelderland weten. Mensen zonder afspraak voor een boosterprik laten zich volgens haar niet zomaar wegsturen. Ze laten zich 'verbaal gelden'. Tot fysiek geweld is het volgens haar nog niet gekomen.
"Ze willen die booster. Als wij dan uitleggen dat dat zonder afspraak niet kan, nemen ze daar geen genoegen mee."
Op alle locaties van de GGD Gelderland-Midden is het druk met mensen die een booster willen. "Het is alle hens aan dek om iedereen zo snel mogelijk te vaccineren", legt de woordvoerder uit. "Om dit goed te laten verlopen is het maken van een afspraak absoluut nodig. Wij weten dan voor hoeveel mensen er een vaccin moet zijn en de doorloop gaat dan sneller."

'Niet altijd begrip'

Ondanks de matrixborden op de parkeerterreinen en de borden op de verschillende locaties dat mensen alleen met een afspraak een boosterprik kunnen krijgen, lopen mensen toch binnen. Wanneer zij vervolgens worden weggestuurd met het verzoek online een afspraak te maken, levert dat volgens de GGD 'niet altijd begrip op'.
De GGD Gelderland-Midden ziet de agressie op alle vaccinatielocaties toenemen. Beveiligers zijn sowieso al aanwezig op de verschillende locaties. Extra inzet is volgens de woordvoerder niet nodig.