Noord-Veluwe

Gevaarlijk knutselvuurwerk in huis illegale verkoper

De politie trof in de woning een gevaarlijke situatie aan.
De politie trof in de woning een gevaarlijke situatie aan. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
VOORTHUIZEN - De politie in Voorthuizen heeft zaterdagavond een 21-jarige man aangehouden wegens handel in illegaal en gevaarlijk vuurwerk. Agenten kwamen de man op het spoor nadat twee minderjarigen vuurwerk afstaken op de Roelenengweg in Voorthuizen.
De agenten hoorden het vuurwerk en namen poolshoogte. De twee minderjarigen bleken thuis onder meer nitraten en cobra's te hebben. Verder onderzoek leidde naar de 21-jarige, die het vuurwerk had verkocht. In zijn woning trof de politie 23 kilo vuurwerk aan, waaronder 120 Cobra's plus kruitpoeder en ontstekingen die samen tot vuurwerk waren geknutseld.

EOD

De situatie was volgens de politie zo gevaarlijk dat de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) eraan te pas om het knutselvuurwerk af te voeren en tot ontploffing te brengen op het Stroese Zand.
Bij de 21-jarige vond de politie ook drie alarmpistolen en enkele honderden euro’s. De man is aangehouden wegens overtreding van de Wet Wapens en munitie en verkoop van illegaal vuurwerk aan minderjarigen.