Rivierengebied

Motoragent Joost is zwaar gehandicapt na ongeluk: 'We hopen elke dag dat het beter gaat'

BENEDEN-LEEUWEN - Ineens stond het leven van Joost en Annelou uit Beneden-Leeuwen op de kop. Joost, in het dagelijks leven motoragent, kreeg een zwaar auto-ongeluk. Hij raakte zowel fysiek als geestelijk gehandicapt.
Vanaf dat moment moest zijn vrouw Annelou veel alleen doen. "Het blijft gewoon rot", vertelt Annelou Lucas. "Je hoopt gewoon nog steeds dat het beter wordt, maarja." Joost zit in een rolstoel, maar communiceren is lastig. "Alles wat we zeggen komt binnen, maar je moet het hebben van het non-verbale."
Jochem van Gelder brengt een kerstboom langs.
Motoragent Joost is zwaar gehandicapt na zwaar ongeluk: 'we hopen elke dag dat het beter gaat' - Kerst Vier Je Samen
Volgens Annelou is er geen goede plek voor haar man. "Er is nergens een plek voor mensen zoals Joost. Het is of gehandicaptenzorg of een verpleeghuis voor ouderen, maar daar hoort hij niet thuis." Na het ongeluk woont hij niet meer thuis omdat hij veel zorg nodig heeft. "Het liefst heb ik hem gewoon thuis, maar dat gaat gewoon niet. Onze kinderen, die nog klein zijn, hebben ook zorg en aandacht nodig."
De schoonfamilie van Annelou besloot haar op te geven voor de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. Jochem van Gelder bracht een kerstboom mét versieringen langs.
Bekijk hieronder de hele uitzending van Kerst Vier Je Samen.
Kerst vier je samen