Gelderse Vallei

Geen kaartje meer te krijgen voor allerlaatste optreden Rob de Nijs

Rob de Nijs met de Edison die hij dit jaar won.
Rob de Nijs met de Edison die hij dit jaar won. © ANP
BENNEKOM - Alle kaarten voor het allerlaatste concert van Rob de Nijs zijn uitverkocht. Dat laat het management van de zanger vrijdag weten. De kaartverkoop voor het concert op zondag 10 april ging vrijdagochtend van start.
De laatste show van de zanger uit Bennekom vindt plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. De 78-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, geeft dan samen met zijn Pur Sang Band zijn allerlaatste optreden. De Nijs ziet het als een afscheid van een publiek dat hem jarenlang heeft omarmd.

13.000 plaatsen

De Nijs kondigde in 2019 aan dat hij het podium vaarwel zou zeggen en bracht vorig jaar zijn laatste album 't Is Mooi Geweest uit. Vorige maand nam De Nijs al afscheid van zijn Belgische fans met een concert in Antwerpen.
In de Ziggo Dome is ruimte voor 13.000 zitplaatsen. De organisatie van het concert gaat ervan uit dat de zaal tegen die tijd weer op volledige capaciteit kan draaien. Op dit moment mogen theaters, bioscopen en concertzalen vanwege de avondlockdown alleen bezoekers ontvangen tot 17.00 uur en als zij de anderhalvemeterrestrictie in acht nemen.