Noord-Veluwe

Nog een zendmast in brand gestoken, politie naarstig op zoek naar beelden

De schade aan de zendmast bij Epe.
De schade aan de zendmast bij Epe. © Luciano de Graaf
EPE - Langs de A50 hebben in één week tijd drie zendmasten in brand gestaan. Afgelopen nacht was het raak in Loenen en Beekbergen, maar de politie meldt nu dat er in de nacht van zondag- op maandagnacht ook al een brand was bij Epe. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting.
Volgens de politiewoordvoerder wordt onderzocht of er verband is tussen de branden. Er zijn nog geen verdachten in beeld.

Politie zoekt dashcambeelden

De politie zoekt getuigen die meer weten over de branden of meer gezien hebben. Vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die in de bewuste nachten over de A50 hebben gereden wordt gevraagd om beeldmateriaal van hun dashcam na te kijken.
Volgens de politiewoordvoerder was de eerste brand in de nacht van zondag 12 op maandag 13 december net na 03:00 uur langs de A50 ter hoogte van Epe. Er wordt gezocht naar beeldmateriaal dat tussen 01:00 en 04:00 uur is gemaakt.
In de nacht van donderdag 16 op vrijdag december was er net na 02:00 uur brand. Eerst ter hoogte van Loenen en even later ter hoogte van Beekbergen. Hier vraagt de politie om eventueel beeldmateriaal van 00:00 tot 03:00 uur.
De beelden van de brand in Beekbergen en Loenen:
Twee zendmasten langs de A50 in brand gestoken