Noord-Veluwe

Eerste steen voor mfc in Oosterwolde

Blije gezichten na het leggen van de eerste steen in Oosterwolde.
Blije gezichten na het leggen van de eerste steen in Oosterwolde. © Locourant
OOSTERWOLDE - De bouw van het Hart van Oosterwolde is officieel begonnen. Gisteren werd de eerste steen voor het appartementencomplex op een voormalige voetbalveld van VSCO '61 gelegd.
Het complex krijgt twaalf woningen, winkels en een multifunctioneel centrum (mfc) waar het dorpshuis De Heerdt wordt gehuisvest, meldt mediapartner Locourant.
Wethouder Bob Bergkamp van Oldebroek wees bij de legging van de eerste steen op de inzet van inwoners van Oosterwolde. “Zij hadden veel invloed, zetten zich buitengewoon in en praatten op alle onderwerpen mee. Ook maakten ze zich hard om de openbare ruimte groener te maken.”
De tekst gaat verder onder de video.
Een van de initiatiefnemers van het Hart van Oosterwolde is Nanne Schoonhoven. Schoonhoven is voorzitter van de dorpsvereniging. Schoonhoven wees op de gehouden loterij voor het dorp. “De loterij leverde ons meer dan 400.000 euro op. Deze middelen zetten we in voor het Hart van Oosterwolde en het verenigingsleven in Oosterwolde. Het is een mooi voorbeeld van hoe het dorp uitdagingen aanpakt en tot een goed eind weet te brengen.”
Het is de bedoeling dat het mfc en de appartementen na de zomer van 2022 gereed zijn.