Noord-Veluwe

Tom de Nooijer na conflict nu echt weg als raadslid: 'Ik hoop dat de rust terugkeert'

Tom de Nooijer is gestopt als raadslid.
Tom de Nooijer is gestopt als raadslid. © Omroep Gelderland
OLDEBROEK - Het bekende raadslid Tom de Nooijer heeft donderdagavond afscheid genomen van de gemeenteraad van Oldebroek. Na een conflict binnen zijn partij besloot De Nooijer in november om zijn raadslidmaatschap op te zeggen. "Ik had gehoopt daarmee het conflict binnenskamers te houden, maar dat is niet gelukt."
Nog eenmaal sprak De Nooijer donderdagavond de gemeenteraad toe. Hij bedankte zijn collega-raadsleden, het college en de ambtelijke ondersteuning voor de samenwerking in de drieënhalf jaar dat hij raadslid was. In april 2018 trad De Nooijer als jongste raadslid van Nederland toe tot de gemeenteraad van Oldebroek.

Verschil van inzicht

De Nooijer kwam in zijn speech kort terug op de reden van zijn afscheid. In november bleek dat hij niet op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen stond. Hij diende zelf zijn ontslag in bij de burgemeester.
Waar het conflict over gaat, is nog altijd niet helemaal duidelijk. "De reden daarvoor is een verschil van inzicht binnen de fractie. Ik had gehoopt dat de frictie achter de schermen bij SGP Oldebroek buiten de media was gebleven, door die keuze", was het enige wat hij daarover zei. "Fractie en bestuur hebben tegen mijn wens in toch besloten dit wel te communiceren via een persbericht."

Extra ledenvergadering

Komende zaterdag staat een extra ledenvergadering gepland van de lokale SGP-fractie. "Ik vind het belangrijk dat de leden zich nu over dit onderwerp mogen uitspreken", zegt De Nooijer. "Hopelijk keert daarna de rust terug binnen de partij, want de SGP is helaas erg negatief in het nieuws gekomen."
Eerder trad de beoogde lijsttrekker van de partij, Jan-Pieter Maas, terug vanwege de perikelen.

Zie ook: