Gelderland

Ruim 500 kilo vuurwerk in kelderbox flat: 'Een levensgevaarlijke plek'

De politie heeft onder meer cobra's aangetroffen.
De politie heeft onder meer cobra's aangetroffen. © REGIO8
DOETINCHEM - In een kelderbox onder een appartementencomplex bij het centrum van Doetinchem, is woensdag een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden. Het ging om ruim 500 kilo. De politie heeft de huurder van de ruimte ter plekke aangehouden.
“Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als het hier misgaat”, zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch tegen mediapartner REGIO8. “Het ligt op een levensgevaarlijke plek, in een kelderbox met woningen erboven.” In totaal werd 545 kilo aan vuurwerk uit de box aan de Kommedwarssteeg gehaald.
Politiewoordvoerder Strijbosch over de vuurwerkvondst:

Cobra's

De politie spreekt van een relatief grote vangst. “Het reguliere vuurwerk is dit jaar verboden, maar dit is wel echt next level”, zegt Strijbosch. “We hebben onder meer een aantal cobra’s (zware knallers, red.) aangetroffen, dat zegt wel iets over de kracht en de omvang.”
De kelderbox is woensdag nog leeggehaald en is daarna verzegeld. “Het vuurwerk wordt in beslag genomen en zal worden vernietigd”, legt woordvoerder Strijbosch uit. “Het Openbaar Ministerie gaat uiteindelijk over de verdere vervolging van de verdachte. De gemeente kan nog kijken of er iets met de woning moet gebeuren.”