Stedendriehoek

Kerstmaaltijd afhalen al razend populair: 'Je haalt het uiteten in huis'

Drukte bij Traiteur Delicat in Apeldoorn.
Drukte bij Traiteur Delicat in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Wat doe jij met kerst? Wordt het zelf koken of toch maar een maaltijd laten bezorgen? Nou, schaam je niet als je voor de laatste optie gaat, want bij Traiteur Delicat in Apeldoorn merken ze dat heel veel mensen volop voor het gemak gaan.
Sinds de persconferentie van dinsdagavond, waarin de coronamaatregelen werden verlengd, zien ze in Apeldoorn dat de bestellingen zich nog meer opstapelen. Juist doordat de restaurants dus dicht blijven voor het diner.
"Het is heel vervelend al die maatregelen, maar mensen kunnen met onze maaltijden dan toch nog een leuke kerst thuisvieren", zegt chef-kok JohnJohn Olthof van de delicatessenwinkel.
Bekijk hier hoe ze zich daar voorbereiden op de drukke feestdagen:
Kerstmaaltijd afhalen is populair: 'Je haalt het uiteten in huis'
Maar ook voor de persconferentie merkte Olthof al drukte. "Mensen weten ons goed te vinden. Het is heel populair nu. Ik denk dat mensen het gevoel krijgen dat ze uit eten zijn. Ze moeten dan het menu thuis nog wel afmaken, maar hebben toch een uiteten gevoel, dat is het geheim denk ik."

Overuren

Om alle maaltijden op tijd af te krijgen, is het hard doorbikkelen voor Olthof en zijn andere koks. "Die overuren gaan ze volgende week, richting kerst, zeker maken. Maar ze vinden het allemaal heel erg leuk hoor. En we leveren een bijdrage in een lastige tijd voor mensen. Dat maakt een hoop goed."
Iris Niessink is een van de koks en weet wel zeker dat ze thuis ook aan een afhaalmaaltijd gaat. "Na al die lange dagen hier straks, heb ik echt geen zin meer om thuis ook nog te koken."