Noord-Veluwe

Visboer deelt 'blijmakertjes' uit aan zorgpersoneel

Het personeel van het St Jansdalziekenhuis kreeg vandaag wat lekkers
Het personeel van het St Jansdalziekenhuis kreeg vandaag wat lekkers © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Corona is voorlopig nog niet weg en zeker met de Omicron-variant erbij hebben zorgmedewerkers het drukker dan ooit. Klapten we aan het begin van de crisis nog voor de zorgmedewerkers, inmiddels begint het klimaat toch wat te veranderen en nemen tegenstellingen in de maatschappij toe. Om het zorgpersoneel toch een hart onder de riem te steken heeft een Harderwijkse visboer het zorgpersoneel van het St Jansdalziekenhuis getrakteerd op een kleinigheidje.
De zogenoemde 'blijmakertjes' werden vanochtend -op afstand- overhandigd aan het zorgpersoneel. "We hebben 500 lekkernijen gebracht, 250 pokebowls en 250 zalmsalades en 500 leuke agenda's van het Marius van Dokkum-museum in Harderwijk", legt visboer Peter van den Berg uit. "We hebben 2 weken geleden een actie ontketend om de mensen in de zorg toch weer even een steuntje in de rug te geven. Het is even anders dan een jaar geleden toen iedereen stond te applaudisseren. Je merkt dat er toch wel een hoop druk ligt bij de zorg en dat de sfeer anders is".
Tekst gaat verder na de video:

Waardering

Reden voor Peter van den Berg om juist weer eens wat waardering te tonen aan het zorgpersoneel. Die zijn uiteraard superblij met het gebaar. "Ja een waardering weer voor de zorg. Want we zitten eigenlijk toch weer midden in een heftige golf", zegt verpleegkundige Anne-Marit de Jonge. "Als je dit krijgt is dit toch wel een waardering. Je ziet dat het iets minder is dan de voorgaande golven. Dat mensen er klaar mee zijn ook want het duurt lang. Maar de zorg is gewoon druk en het is heftig wat je meemaakt. Als je dan waardering krijgt dan is dat superfijn en superlief om dit zo te delen. Ja absoluut"

Blijmakertje

"Even een blijmakertje", zegt Van den Berg lachend. "Een steuntje in de rug voor de decembermaand. Uiteindelijk als het echt mis gaat met je gezondheid dan kom je toch hier terecht. Dan is dat je laatste strohalm. Dus ik vind dat we daar wel extra blij mee moeten en kunnen zijn. "

Donaties

In totaal is er voor meer dan 3000 euro aan donaties binnengekomen. Er is nog wat over, dus wellicht krijgen de medewerkers volgende week ook nog een lekker visje.