Stedendriehoek

Moeder verrast van kanker herstellende Chantal met een kerstboom

Moeder Dinie en dochter Chantal Weijenberg.
Moeder Dinie en dochter Chantal Weijenberg. © Omroep Gelderland
VOORST GEM VOORST - Het was geen makkelijk jaar voor Chantal Weijenberg uit Voorst. Begin van het jaar werd kanker ontdekt waarna intensieve behandelingen volgden. Nu is ze herstellende en staat ze nog altijd positief in het leven.
"Eerst dachten we aan hele andere soorten kankers", vertelt Chantal. "Dan denk je aan de meest erge vormen en denk je: ik heb nog zes weken te leven." Uiteindelijk bleek het lymfeklierkanker te zijn. "Toen dacht ik: oh, dan komen we er wel doorheen." Ze blijft positief om er doorheen te komen. "Ik kan er wel bij gaan huilen, maar dat schiet ook niet op."
Dinie en Harm bezorgen een kerstboom.
Moeder verrast van kanker herstellende Chantal met een kerstboom - Kerst Vier Je Samen

Nuchter

Moeder Dinie Weijenberg wilde haar daarom verrassen met een kerstboom. Samen met Omroep Gelderland-presentator Harm Edens bezorgt ze een boom. "Het was niet prettig natuurlijk, een kind moet niet voorgaan. De ouders horen eerst te gaan en niet een kind. Daar was ik toch een beetje bang voor." Zelf doet Chantal er nuchter onder, "maar dat is gewoon haar karakter."
Ze bleef ook absoluut niet stilzitten tijdens het herstelproces. Zo maakte ze bij haar huis een minibieb waar de buurt boeken kan lenen en in kan zetten. "Ook legt ze daar armbandjes en sleutelhangers in die ze zelf maakt"", legt moeder uit.