Stedendriehoek

Henny en Dik zorgen voor hond van overleden buren: 'Dat heb ik ze beloofd'

Henny en Dik.
Henny en Dik. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een jaar geleden sloeg het noodlot toe bij de ouders van Sabrina Kloek. Een week na elkaar overleden haar beide ouders aan de gevolgen van corona. Ze werden tot op het laatst gesteund door hun overburen en tevens goede vrienden, die inmiddels de zorg van hun geliefde hondje hebben overgenomen.
Sabrina wilde laten weten hoe dankbaar ze was en bracht daarom samen met Omroep Gelderland-presentator Erik van der Pol een kerstboom langs. "Henny en Dik hebben altijd klaargestaan voor ze, dag en nacht", vertelt Sabrina. "Zelfs na het overlijden staan ze nog klaar, want ze hebben de zorg van het hondje van ze overgenomen."
Erik en Sabrina brengen de kerstboom.
Henny en Dik zorgen voor hond van overleden buren: 'dat heb ik ze beloofd' - Kerst Vier Je Samen

Iedere dag

"Twee jaar lang, iedere dag gingen we langs", vertelt Henny ter Braake. "Toen ze ziek werden heb ik geen dag overgeslagen. Iedere dag maakten we er een feestje van." De ouders van Sabrina maakten zich zorgen over wat er met het hondje moest gebeuren. "Het hondje was hun alles", aldus Sabrina. "Maar dit stond vast, dat wij de zorg van het hondje op ons zouden nemen", vult Henny aan.