Nieuws

Ruim duizend #geen112-meldingen

ARNHEM - Vier regionale omroepen overhandigen dinsdag 9 september ruim duizend meldingen die zijn binnen gekomen bij de Meldpunten #Geen112.
Omroep Gelderland, RTV Noord, Omroep Zeeland en RTV Drenthe hebben de afgelopen maanden meldpunten opgericht. Hier kunnen ervaringen met het niet mobiel kunnen bellen van het alarmnummer 112 worden gedeeld.
Dinsdag 9 september overhandigen de omroepen de 1000 meldingen aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie van Economische Zaken.

Probleem

Omroep Gelderland was de eerste die in mei gestart is met het meldpunt Geen112.gld.nl. Bij de redactie kwamen signalen binnen dat door het niet kunnen bellen van 112 met de mobiele telefoon, mensenlevens op het spel konden staan. Reden voor de regionale omroep om te inventariseren hoe groot dit probleem is.

Niet alleen de grensregio

Dat in de grensregio het mobiele bereik gebrekkig kan zijn, was al bekend. Uit de kaart die bij het meldpunt Geen112.gld.nl is gemaakt, blijkt dat ook in veel andere delen van de provincie problemen zijn het met mobiele bereik.

350 meldingen

Bij Omroep Gelderland zijn zo'n 350 meldingen binnengekomen.