Personeel verpleeghuis in het zonnetje gezet na corona-uitbraak: 'Tijd voor gezelligheid'

Medewerkers krijgen een kerstpakket
Medewerkers krijgen een kerstpakket © Omroep Gelderland
ULFT - Kerstpakketten uitdelen, een kraam met lekkernijen en vrolijke muziek. Het zijn de ingrediënten voor de drive-through bij woonzorgcentrum en verpleeghuis De Meulenbeek in Ulft. Personeel en vrijwilligers worden woensdag op deze manier bedankt voor hun werk.
Bekijk hoe medewerkers reageren op de drive-through:
Personeel verpleeghuis in het zonnetje gezet na corona-uitbraak
De Meulenbeek heeft net een forse corona-uitbraak van een paar weken achter de rug. Veel bewoners raakten besmet, net als een jaar eerder. Ook kwamen er twee cohort-afdelingen: patiënten met corona werden gescheiden van de anderen. Alleen het personeel was welkom en droeg speciale kleding. Sinds enkele dagen zijn beide afdelingen weer 'cohort-vrij'.

Vermoeidheid

Teammanager Miranda Tiecken merkt dat de zware periode er heeft ingehakt bij het personeel. "Ze hebben echt een band met bewoners en dat maakt het het zwaarst. Daardoor is het moeilijk om het los te laten. Ze draaien extra diensten en op een vrije dag bellen ze met bewoners om te horen hoe het gaat. Ze staan constant aan. Dat zorgt voor vermoeidheid."

Honderd tot tweehonderd mensen

Als dank voor het werk is er woensdag op de parkeerplaats bij De Meulenbeek een drive-through. De organisatie verwacht honderd tot tweehonderd mensen. Personeel en vrijwilligers zijn uitgenodigd om langs te komen voor een kerstpakket.
Daarnaast willen Tiecken en haar collega's zorgen voor gezelligheid. Tiecken: "Mensen zien elkaar minder door corona. Teamuitjes kunnen niet doorgaan en vergaderingen zijn online. Met de drive-through gaan we elkaar weer in het echt zien."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!