Arnhem en omstreken / Gelderland

Moeder vindt zwaar vuurwerk bij zoontje (11) en belt politie

Een deel van de opbrengst in Schuytgraaf.
Een deel van de opbrengst in Schuytgraaf. © Politie Arnhem-Zuid
ARNHEM - De politie heeft zondag bij drie jongens van 11 jaar uit Arnhem zwaar vuurwerk aangetroffen. De cobra’s en nitraten bleken afkomstig van een 19-jarige man, die is aangemerkt als verdachte.
De politie kwam de vermeende vuurwerkhandelaar op het spoor na een tip van een moeder. Die had bij haar 11-jarige zoon illegaal vuurwerk gevonden.
Het onderzoek leidde eerst naar twee leeftijdsgenootjes uit de buurt, die ook cobra’s en nitraten thuis hadden liggen. Uiteindelijk werd op het vierde adres de verdachte aangetroffen. Zijn telefoon is in beslag genomen.

Overlast in de wijk

De opbrengst van de huiszoekingen zijn 295 nitraten, elf shells, dertien cobra’s, tien vlinders en twee vuurwerkpotten. Al het vuurwerk werd gevonden in de wijk Schuytgraaf, waar volgens politie vaak melding wordt gemaakt van vuurwerkoverlast.
“Het is natuurlijk létterlijk levensgevaarlijk als zulke jonge kinderen met dergelijk vuurwerk spelen”, schrijft de politie Arnhem-Zuid. “We zijn de moeder van het eerste jongetje dan ook dankbaar voor de melding.”