Arnhem en omstreken / Gelderland / Gelderse Vallei / Stedendriehoek

Gladheid leidt tot meerdere ongevallen op A1, A348 en N310

Ook op de A348 gebeurden ongevallen.
Ook op de A348 gebeurden ongevallen. © Roland Heitink
De gladheid in Gelderland heeft vanochtend geleid tot ongelukken. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden ging het vooral mis op de A1, A348 en N310. Voor zover bekend zijn er geen zware gewonden gevallen.
Het KNMI waarschuwde al vroeg in de ochtend voor 'verraderlijke gladheid' door ijzel, en dan vooral op het zuidelijke deel van de Veluwe en in de omgeving van Arnhem-Doetinchem. Tot 10.00 uur was code oranje van kracht en daarna nog tot 12.00 uur code geel.

Meeste ongevallen op A1

De meeste ongevallen gebeurden op de A1 bij Apeldoorn. Daar raakten onder meer op korte afstand van elkaar drie auto's van de weg. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn twee inzittenden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.
Meerdere ongelukken op A1 door gladheid

Auto over de kop op A348

Op de A348 bij Velp raakte door de gladheid een auto van het talud. De wagen sloeg daarna over de kop. De bestuurder raakte bij het ongeval gewond.
Tien minuten later was het op dezelfde snelweg raak bij De Steeg. Ook hier raakte de bestuurster de macht over het stuur kwijt door de gladheid. De auto klapte tegen de vangrail en kwam vervolgens aan de andere kant van de snelweg tegen de middenrail tot stilstand. De vrouw kwam met de schrik vrij.
Meerdere ongelukken op A348 door gladheid

Spekglad op N310

Ook op de N310 bij Kootwijkerbroek was het volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio spekglad. Daar sloeg een auto over de kop en belandde een busje met aanhanger in een droge sloot. Of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Daarnaast waren op de provinciale weg nog wat glijpartijen met blikschade tot gevolg.
De auto die over de kop sloeg
De auto die over de kop sloeg © William Harthoorn/ Persbureau Heitink
Het busje met aanhanger
Het busje met aanhanger © William Harthoorn/ Persbureau Heitink