Gelderland / Stedendriehoek

Man ziet zijn geliefde BMW in vlammen opgaan: 'Duidelijk brandstichting'

De vlammen al metershoog uit de BMW.
De vlammen al metershoog uit de BMW. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Voor een man uit Apeldoorn kon het weekend bijna niet slechter beginnen. Zijn witte BMW, een 2-serie in hybride uitvoering, ging vanochtend in alle vroegte in vlammen op. En hij weet het zeker: de wagen is aangestoken. "Je ziet boem en iemand weglopen", zegt hij na het zien van camerabeelden. De politie geeft maandag aan inderdaad te vermoeden dat de auto is aangestoken.
Volgens een woordvoerder is er nog niemand aangehouden. De felle brand woedde aan Valeriuslaan, pal bij de voordeur. Door de hitte sprong ook een raam van zijn woning. De Apeldoorner werd net als andere buurtbewoners gewekt door het alarm van zijn auto. "En mijn honden begonnen te blaffen. Die zijn nu ook van slag", vertelt hij tegen Omroep Gelderland.

Metershoge vlammen

Toen de brandweer even na 6.00 uur arriveerde, sloegen de vlammen al metershoog uit de BMW, wat gepaard ging met een hevige rookontwikkeling. Hoewel de brandweerlieden het vuur snel onder controle hadden, konden ze niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.
Kijk naar beelden van de autobrand:
BMW brandt uit in Apeldoorn
Het slachtoffer van de brandstichting is boos, vooral omdat het niet de eerste keer is dat in Apeldoorn Zuid een auto in vlammen opgaat. "Verderop was het laatst ook al raak", foetert hij. Hij doelt op de autobrand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde aan de Cort van der Lindenstraat. Ook bij die brand zag je op camerabeelden iemand wegrennen.

'Er is niks van over'

Volgens hem is zijn brandende auto, die aan de stekker lag, door meerdere bewakingscamera's gefilmd. Op de beelden is volgens hem goed te zien dat iemand zich snel uit de voeten maakt. "Duidelijk brandstichting", benadrukt hij.
Hij kan niet geloven dat zijn geliefde BMW volledig is verwoest. "Er is niks van over, helemaal weg. Het was een speciale uitvoering, met hele mooie velgen", treurt de autoliefhebber. In mei stond de eerste apk-keuring gepland. "Maar die hoeft nu niet meer. Gelukkig ben ik wel all-risk verzekerd." Hij heeft geen idee waarom zijn auto het doelwit was.
De politie is een onderzoek gestart. Het is de derde autobrand in een week tijd in Apeldoorn. Vorig weekend stond er ook al een auto in lichterlaaie, toen op de hoek van de Deventerstraat en de Faunastraat. De politie hield toen ook rekening met brandstichting. Het gaat volgens de politie 'veel te ver' de verschillende zaken aan elkaar te linken. "Daar is op dit moment geen enkel bewijs voor", aldus een woordvoerder.