Achterhoek

Pim en Rein lopen wekenlang in korte broek voor kinderen met kanker

Pim en Rein en het personeel van De Graafschap in de korte broek op de middenstip van de Vijverberg
Pim en Rein en het personeel van De Graafschap in de korte broek op de middenstip van de Vijverberg © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De ‘Kika Korte Broekenactie’ van de 11-jarigen Pim en Rein uit Doetinchem is vrijdagavond in samenwerking met De Graafschap officieel afgetrapt. Vorig jaar kreeg Rein leukemie en kwam hij opeens niet meer naar school. Nu het weer beter gaat komt hij samen met zijn vriend in actie voor het goede doel.
“We gaan tot aan de kerstvakantie elke dag in onze korte broek naar school”, vertelt Pim. Vorig jaar haalde hij al ruim 14.000 euro op voor kinderen met kanker toen hij ook een aantal weken lang in zijn korte broek liep, terwijl zijn vriend Rein in het ziekenhuis lag. “Ik wilde iedere dag aan hem denken”, zegt Pim. “Dus ging ik in de kou in mijn korte broek naar school.”

'Ik vond de actie supertof'

Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Rein. “Ik vond de actie van Pim supertof”, zegt Rein. “Ik had daar zelf nooit aan gedacht.”
Inmiddels is Rein klaar met de behandelingen en kan hij weer naar school. Hij twijfelde geen moment om dit jaar samen met Pim in actie te komen. De jongens gaan in de week voor kerst met zoveel mogelijk schoolgenootjes in hun korte broek naar school. Om aandacht te vragen en geld op te halen voor al die andere kinderen met kanker.

Heel de Achterhoek moet meedoen

De Graafschap daagt samen met Pim en Rein alle scholen in de Achterhoek uit om mee te doen aan de ‘KiKa Korte Broekenactie’. “We roepen alle kinderen en volwassen op om in de week voor kerst een korte broek te dragen”, zegt manager maatschappelijk verantwoord ondernemen Michael Ogubai.
Pim en Rein vertellen over hun actie:
Pim en Rein lopen wekenlang in korte broek voor kinderen met kanker
Via de website www.kikakortebroek.nl kan een school, bedrijf, familie of individu een actiepagina aanmaken. Iedereen die 100 euro sponsorgeld ophaalt, krijgt van KiKa een speciale kerstmuts cadeau. “De school die het meeste geld inzamelt mag naar een wedstrijd van De Graafschap”, aldus Ogubai.
Ook het personeel van De Graafschap doet mee aan de actie. “Het was vanavond koud om te doen, maar we stonden een tijdje buiten en zeiden als collega’s tegen elkaar, het valt eigenlijk wel mee”, zegt Ogubai.

Speciaal wedstrijdshirt

De wedstrijdshirts werden vrijdagavond in de wedstrijd tegen Helmond Sport eenmalig voorzien van het KiKa Korte Broek logo en werden na afloop geveild voor het goede doel via MatchWornShirt.