Gelderland / Noord-Veluwe

Hier hangen gratis jassen in de bomen, voor wie er geen kan betalen

Marjan van Noordennen hangt warme jassen in het park voor wie er een gebruiken kan
Marjan van Noordennen hangt warme jassen in het park voor wie er een gebruiken kan © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Marjan van Noordennen zoekt winterjassen voor mannen. Zij hangt de jassen in de bomen in Harderwijk, bedoeld voor mensen die geen winterjas kunnen betalen. Per week worden er tussen de 60 en 100 winterjassen meegenomen.
Wall of Kindness, of Wall of Warmth, wordt het in het buitenland wel genoemd. Een plek waar jassen of andere winterkleding gedoneerd kan worden en waar mensen, die daar geen geld voor hebben, een warm kledingstuk kunnen uitzoeken.

Winterjassen in het Plantagepark

Marjan van Noordennen doet het in Harderwijk al voor het vierde jaar op rij. Samen met vrijwilligers hangt zij jassen in de bomen van het Plantagepark in Harderwijk. Vrijdag hing ze ongeveer veertig jassen op. Aan het einde van de dag was er nog een derde over. Ze is daarom nu op zoek naar winterjassen, liefst herenjassen.
De jassen worden gedoneerd in haar kledingwinkel Nel's Kledingservice in Harderwijk aan de Landbouwlaan, Nel is de naam van haar moeder die ook veel betekende voor minima in Harderwijk.
Kijk hier de reportage in Harderwijk:
Marjan van Noordennen hangt warme jassen in het park voor wie ze gebruiken kan
Vrijdag werd bij de Handhaving een klacht ingediend over de sympathieke actie van Marjan en haar vrijwilligers. Marjan zegt dat zij toestemming heeft van de gemeente om dit te doen.

Winterjas doneren?

Wie een jas wil doneren, kan contact opnemen met Marjan via haar Facebookpagina Nel's Kledingservice.