Achterhoek / Arnhem en omstreken

Kroeg gaat toch niet open voor afterparty na 'te veel commotie'

The Cavern in Arnhem houdt zijn deuren om 5.00 uur toch gesloten.
The Cavern in Arnhem houdt zijn deuren om 5.00 uur toch gesloten. © Pxhere
ARNHEM - Kroegbaas Hannes Wittler van The Cavern in Arnhem houdt zijn deuren zaterdagochtend om 5.00 uur toch gesloten. Zijn plan om open te gaan voor mensen die zijn nachtkroeg willen bezoeken voor een afterparty na hun huisfeestje, leidde volgens hem tot 'te veel commotie'.
"Ik open van 5.00 uur tot 9.00 uur, in de hoop dat mensen die nog niet kunnen slapen na hun huisfeestje naar ons komen voor de afterparty", zei Wittler eerder. Burgemeester Ahmed Marcouch noemde dat voornemen 'asociaal en onwenselijk'. Ook deed de burgervader een moreel appèl op de kroegbaas om af te zien van zijn plannen.
In contact met de gemeente zou Wittler volgens Marcouch vervolgens hebben laten weten 'dat hij maar een beperkt aantal vrienden heeft uitgenodigd en niet deze openbaarheid heeft gewild'.

'Gooi de zaak helemaal dicht'

Inmiddels is de kroegeigenaar dus volledig op zijn plan teruggekomen, meldt RTV Connect. "Ik gooi de zaak zolang ik maar tot 17.00 uur open mag zijn helemaal dicht. Er is te veel commotie", schrijft hij.
The Cavern.
The Cavern. © Google Streetview
Of de plannen van Arnhemse horecaondernemers om hun zaak om 5.00 uur in de vroege morgen te openen daarmee helemaal in de kiem zijn gesmoord, is de vraag. Café Dollars laat namelijk via Facebook weten op zaterdag 18 december te willen 'früh rocken'.

Zie ook: