Gelderland / Stedendriehoek

Auto zakt weg in metersdiepe sinkhole

TWELLO - Het moet een vreemde gewaarwording zijn geweest voor een automobilist in Twello. De grond onder zijn wagen begon vrijdagochtend plots te verzakken. Volgens de gemeente Voorst gaat het om een sinkhole.
"Een automobilist parkeerde een auto en die zakte weg", vertelt een woordvoerder van de gemeente Voorst. De oorzaak is waarschijnlijk een duiker, een kokervormige constructie die onder de weg doorloopt om water met elkaar te verbinden. "Het gebied is inmiddels helemaal afgezet, aanstaande maandag zijn er herstelwerkzaamheden gepland."

Omfietsen

Het gat onder de asfaltverharding van het fietspad is volgens de gemeente drie meter diep en drie meter breed. Inmiddels laat de gemeente weten dat het asfalt verwijderd is, en het zinkgat voor nood is gedicht.
Het asfalt is inmiddels verwijderd en het zinkgat is voor nood gedicht.
Het asfalt is inmiddels verwijderd en het zinkgat is voor nood gedicht. © Gemeente Voorst
In verband met het zinkgat onder de asfaltverharding van het fietspad kunnen fietsers en scooters momenteel geen gebruik maken van de fietsbrug N344.
Fietsers vanuit Deventer richting Twello kunnen hun weg vervolgen via de Rijksstraatweg. De andere kant op kun je omfietsen via de Burgemeester van de Feltzweg/Rijksstraatweg/Wilhelminabrug.