Stedendriehoek / Achterhoek

Personeel woont illegaal boven restaurant, gemeente gooit boel op slot

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © Ivan Samkov via Pexels
APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft de etage boven Japans restaurant Blue Sakura aan de Vlijtseweg voor onbepaalde tijd gesloten. Medewerkers van het restaurant woonden op die etage, terwijl dat niet is toegestaan in het bestemmingsplan.
Begin oktober stelde de gemeente vast dat medewerkers van Blue Sakura illegaal boven het restaurant woonden. Op de desbetreffende etage hangen geen rookmelders, is geen brandtrap aanwezig en is maar één vluchtroute. De eigenaren van het pand en het restaurant zijn toen gesommeerd elders woonruimte voor hen te zoeken.

'Huizenmarkt is een gekkenhuis'

"We hebben de gemeente na die controle een brief geschreven met het verzoek om uitstel, want de huizenmarkt is een gekkenhuis en we kunnen deze mensen moeilijk op straat zetten", legt een medewerker van Blue Sakura uit. "Maar daar hebben we geen antwoord op gekregen."
Toen de gemeente een hercontrole deed, bleek dat de bovenruimte toch nog bewoond werd. Daarop sloot men de verdieping voor onbepaalde tijd. De eigenaar van het pand is een last onder dwangsom opgelegd van 50.000 euro.
De gemeente zegt dat het de eigenaar van het pand en de eigenaar van het restaurant uitgenodigd heeft voor een gesprek over het gebruik van het gebouw. De medewerker van het restaurant zegt daar niet bekend mee te zijn.