Noord-Veluwe

Oldebroekse leden SGP dwingen extra vergadering af na onrust over kieslijst

Tom de Nooijer werd niet op de kieslijst geplaatst.
Tom de Nooijer werd niet op de kieslijst geplaatst. © Omroep Gelderland
OLDEBROEK - De leden van de SGP in Oldebroek hebben met succes een extra algemene ledenvergadering (ALV) afgedwongen om de totstandkoming van de kieslijst te bespreken. In november stapten verschillende leden op vanwege de onrust binnen de partij.
De rel begon toen duidelijk werd dat voormalig raadslid Tom de Nooijer niet op de kieslijst was geplaatst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarna besloot De Nooijer meteen te stoppen als raadslid. De manier waarop het bestuur en de fractie zijn omgegaan met de situatie was toen reden voor verschillende leden om de partij te verlaten of zich uit te spreken over de gang van zaken.
Ook startten verschillende kandidaten van de concept-kieslijst een oproep aan andere leden om een extra ALV af te dwingen. Het benodigde percentage van 10 procent van de leden is inmiddels behaald, dus moet de ALV er komen. Die zal op zaterdag 18 december om 10 uur 's morgens plaatsvinden.

Rust

Op de agenda staan onder andere de handelswijze van het afdelingsbestuur en de kieslijst. De initiatiefnemers laten weten dat ze hopen dat na de vergadering SGP Oldebroek door kan werken aan een goede verkiezingscampagne en de rust terugkeert.