Liemers

Vader en zoon vieren samen kerst nadat ze elkaar een jaar niet zagen door corona

Hugo viert kerst met zijn vader
Hugo viert kerst met zijn vader © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - Ruim een jaar lang konden een vader en zoon uit Westervoort elkaar door de coronamaatregelen niet in levenden lijve zien. Nu is de 26-jarige Hugo van Essen, die werkt voor een streamingdienst, eindelijk terug uit Canada om samen te zijn met zijn vader. Volgens de twee is dat nu al bijzonder, door kleine dingen die ze doen. "We tuigen samen voor het eerst de kerstboom op."
Vader en zoon vieren straks samen Kerstmis in Westervoort. "Al 26 jaar is het van een kerstboom optuigen dus niet gekomen", lacht Hugo. Vader Henri vindt het ook bijzonder en geniet zichtbaar. Zijn zoon is in Canada overigens elke werkdag bezig met corona op grote filmsets.

'Corona-police'

"Ik ben van de corona-police zeggen ze daar tegen mij op de filmset" legt Hugo uit. Hij kan niet vertellen met welke Hollywoodproducties hij bezig is in Toronto. Wel kan hij zeggen dat hij op de filmset aanwezig is om te zorgen dat alle Canadese opgelegde coronamaatregelen door de acteurs en crew worden opgevolgd.
Bekijk hoe de twee samen de kerstboom versieren in Westervoort:
Vader en zoon vieren samen kerst nadat ze elkaar een jaar niet zagen door corona
Vanwege de pandemie kon Hugo zijn vader 15 maanden niet zien. Dat lag onder meer aan de strenge coronaregels in Canada. De twee kiezen er nu voor op het laatste nippertje samen te gaan skiën en snowboarden in Noord-Italië.
"Dat is wat we vroeger ook samen deden. Dan hoor ik zijn snowboard weer achter mij terwijl ik op de skies naar beneden ga. Vrijheid samen naar beneden. In een witte wereld. Dan vergeet je alles. Samen een terrasje doen, genieten", aldus vader Henri.