Rijk van Nijmegen

Politie toont beelden van relschoppers na wedstrijd NEC-Vitesse

De rellen na NEC-Vitesse.
De rellen na NEC-Vitesse. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De politie laat woensdagavond in het programma Bureau GLD van TV Gelderland beelden zien van relschoppers die na de voetbalwedstrijd NEC - Vitesse op 17 oktober de politie aanvielen. Volgende week volgt een tweede reeks beelden van hooligans in Bureau GLD.
Er zijn al 38 verdachten gearresteerd. De politie hoopt dat de rest van de verdachten herkend wordt door het openbaar maken van beelden van de rellen.

Agenten en politiepaarden gewond

Na de voetbalwedstrijd gooiden relschoppers met stenen, vuurwerk en stukken hout naar agenten. Zij vernielden een ME-bus en agenten en politiepaarden raakten gewond. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en het bestuur van NEC noemden de rellen "een schande voor de stad". Er zijn volgens Bruls ruim vijftig stadionverboden uitgedeeld. Een aantal verdachten is al door de rechter bestraft. De hoogste straf was een half jaar cel.

Vernielen ME-bus

Direct na de rellen pakte de politie 22 hooligans op. Later volgden meer arrestaties, onder meer na tips van agenten en burgers die mensen herkenden. Recent zijn nog twee Nijmegenaren van 27 en 29 jaar gearresteerd, een 42-jarige man uit Winssen en een 46-jarige inwoner van Huissen. De 27-jarige Nijmegenaar was volgens de politie betrokken bij het vernielen van de ME-bus. De man uit Winssen probeerde een politiepaard te mishandelen. De andere twee worden verdacht van openlijke geweldpleging.
De televisiebeelden worden na de uitzending op politie.nl geplaatst. Zodra de identiteit van een gezocht persoon bekend is haalt de politie de foto van die persoon weer weg.

Zie ook: